L’ICA Congress Barcelona 2025 es compromet a fer accessibles les seves pàgines web i aplicacions per a dispositius mòbils, d’acord amb el Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre, d’accessibilitat dels llocs web i aplicacions del sector públic per a dispositius mòbils (en endavant, Reial Decret 1112/2025). 2018, de 7 de setembre), amb la qual es transposa la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu.
Aquesta declaració d’accessibilitat s’aplica a ICA Barcelona 2025 (els subdominis d’aquest lloc web tindran la seva pròpia declaració).
Aquesta declaració es va elaborar el 24/10/2024.
Última revisió de la declaració: 24/10/2024.
Aquest lloc web és conforme al Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre, després d’haver superat una auditoria externa d’accessibilitat realitzada amb l’eina Accessibility Checker. Els següents aspectes van ser avaluats i considerats com a Acceptats, basant-se en WCAG 2.2, els estàndards internacionals del W3C. Aquests estàndards són acceptats per ADA i la Secció 508, EEE i EN 301549, i altres legislacions d’accessibilitat a nivell mundial.
1. Utilitza rols ARIA només en elements compatibles
A molts elements HTML només se’ls pot assignar determinats rols ARIA. L’ús de rols ARIA on no estiguin permesos pot interferir amb l’accessibilitat de la pàgina web.
2. Els elements “botó”, “enllaç” i “element de menú” tenen noms accessibles
Quan un element no té un nom accessible, els lectors de pantalla l’anuncien amb un nom genèric, la qual cosa fa que sigui inutilitzable per als usuaris que confien en lectors de pantalla.
3. Els atributs ARIA s’utilitzen tal com s’especifica per al rol de l’element
Alguns atributs ARIA només es permeten en un element sota determinades condicions.
4. No es van utilitzar rols ARIA obsolets
És possible que les funcions ARIA obsoletes no es processin correctament per la tecnologia d’assistència.
5. Els elements amb `role=”dialog”` o `role=”alertdialog”` tenen noms accessibles.
Els elements de diàleg ARIA sense noms accessibles poden impedir que els usuaris dels lectors de pantalla discerneixen el propòsit d’aquests elements.
6. `[aria-hidden=”true”]` no està present al document “
7. Els elements `[aria-hidden=”true”]` no contenen descendents enfocables
Els descendents enfocables dins d’un element `[aria-hidden=”true”]` impedeixen que aquests elements interactius estiguin disponibles per als usuaris de tecnologies d’assistència com ara lectors de pantalla.
8. Els elements només utilitzen atributs ARIA permesos
L’ús d’atributs ARIA en rols on estan prohibits pot significar que la informació important no es comuniqui als usuaris de tecnologies d’assistència.
9. Els `[rol]`s tenen tots els atributs necessaris `[aria-*]`
Alguns rols ARIA han requerit atributs que descriuen l’estat de l’element per als lectors de pantalla.
10. Els valors de `[rol]` són vàlids
Els rols ARIA han de tenir valors vàlids per tal de realitzar les funcions d’accessibilitat previstes.
11. Els atributs `[aria-*]` tenen valors vàlids
Les tecnologies d’assistència, com ara els lectors de pantalla, no poden interpretar els atributs ARIA amb valors no vàlids.
12. Els atributs `[aria-*]` són vàlids i no estan escrits malament
Les tecnologies d’assistència, com els lectors de pantalla, no poden interpretar els atributs ARIA amb noms no vàlids.
13. Els botons tenen un nom accessible
Quan un botó no té un nom accessible, els lectors de pantalla l’anuncien com a “botó”, cosa que fa que sigui inutilitzable per als usuaris que confien en lectors de pantalla.
14. Els colors de fons i de primer pla tenen una relació de contrast suficient
El text de baix contrast és difícil o impossible de llegir per a molts usuaris.
15. El document té un element `<títol>`
El títol ofereix als usuaris del lector de pantalla una visió general de la pàgina i els usuaris del motor de cerca depenen molt d’ella per determinar si una pàgina és rellevant per a la seva cerca.
16. Els elements `<frame>` o `<iframe>` tenen un títol
Els usuaris de lectors de pantalla confien en els títols dels marcs per descriure el contingut dels marcs.
17. Els elements d’encapçalament apareixen en un ordre seqüencial descendent
Els encapçalaments ordenats correctament que no es salten nivells transmeten l’estructura semàntica de la pàgina, cosa que facilita la navegació i la comprensió quan s’utilitzen tecnologies d’assistència.
18. L’element `<html>` té un atribut `[lang]`
Si una pàgina no especifica un atribut `lang`, un lector de pantalla assumeix que la pàgina està en l’idioma predeterminat que l’usuari va triar en configurar el lector de pantalla. Si la pàgina no està en l’idioma predeterminat, és possible que el lector de pantalla no anunciï correctament el text de la pàgina.
19. Els enllaços idèntics tenen la mateixa finalitat.
Els enllaços amb la mateixa destinació haurien de tenir la mateixa descripció, per ajudar els usuaris a comprendre el propòsit de l’enllaç i decidir si el segueixen.
20. Els elements d’imatge tenen atributs `[alt]`
Els elements informatius han de tenir com a objectiu un text alternatiu breu i descriptiu. Els elements decoratius es poden ignorar amb un atribut alt buit.
21. Els elements d’imatge no tenen atributs `[alt]` que siguin text redundant.
Els elements informatius han de tenir com a objectiu un text alternatiu breu i descriptiu. El text alternatiu que és exactament el mateix que el text adjacent a l’enllaç o la imatge és potencialment confús per als usuaris de lectors de pantalla, perquè el text es llegirà dues vegades.
22. Els enllaços tenen un nom perceptible
23. Els enllaços es distingeixen sense dependre del color.
El text de baix contrast és difícil o impossible de llegir per a molts usuaris. El text de l’enllaç que es distingeix millora l’experiència dels usuaris amb baixa visió.
24. `[user-scalable=”no”]` no s’utilitza a l’element `<meta name=”viewport”>` i l’atribut `[maximum-scale]` no és inferior a 5.
Desactivar el zoom és problemàtic per als usuaris amb poca visió que confien en l’ampliació de la pantalla per veure correctament el contingut d’una pàgina web.
25. Cap element té un valor `[tabindex]` superior a 0
Un valor superior a 0 implica un ordre de navegació explícit. Tot i que tècnicament és vàlid, això crea experiències frustrants per als usuaris que confien en tecnologies d’assistència.
26. Els objectius tàctils tenen la mida i l’espai suficient.
Els objectius tàctils amb mida i espai suficient ajuden els usuaris que poden tenir dificultats per orientar els controls petits per activar els objectius.
27. Els elements `<video>` contenen un element `<track>` amb `[kind=”captions”]`
Quan un vídeo inclou un subtítol, és més fàcil per als usuaris sords i amb discapacitat auditiva accedir a la seva informació.
Podràs enviar comunicacions relatives als requisits d’accessibilitat (article 10.2.a) del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, a través de la següent bústia de correu.
Per exemple:
Informar sobre possibles incompliments daquest lloc web.
Informar sobre dificultats daccés als continguts.
Realitzar qualsevol altra consulta o suggeriment per millorar laccessibilitat del lloc web.